Najnovije

Srbi i Hrvati imaju kapacitet da formiraju vlast na nivou BiH (VIDEO)

SNSD sa svojim koalicionim parnerima, HDZ BiH i "osmorka" imaju kapacitet da formiraju vlast na nivou BiH, rekao je predsednik SNSD-a Milorad Dodik, nakon sastanka sa predstavnicima "osmorke".

Dogovor (Foto: Pixabay)

Istakao je da će sledeće sedmice biti održani operativni sastanci.

- Imamo strukturu za formiranje vlasti. Rešavaćemo i pitanja ekonomije i infrastrukture. Razgovarali smo o formiranju Saveta ministara i drugih organa - rekao je Dodik, koji je i predsednik Republike Srpske.

Naglasio je da će prvi put upostaviti posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

Istakao je da postoji razumevanje.

- Republika Srpska ostaje na principu evropskih intergacija. Imamo pun kapacitet da formiramo stabilne strukture vlasti na nivou BiH i da se u okviru toga krećemo ka onome što je potrebno da učinimo kako bi obezbedili normalno funkcionisanje u skladu sa Ustavom BiH - naveo je Dodik.

Potpredsednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je sastanak delegacije SNSD-a sa "osmorkom" o formiranju vlasti na nivou BiH pokazao efikasnost i nameru da se radi konstruktivno u narednom periodu.

Predsednik stranke "Narod i pravda" Dino Konaković zadovoljan je atmosferom i konstruktivnim razgovorom na današnjem sastanku delegacija SNSD-a i "osmorke", ističući da je vrlo brzo postignut dogovor u nekoliko oblasti, uključujući oblast energetike.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA