Najnovije

VLAJKI NA KOSOVU I O KOSOVU (Prije deset godina i danas)

Vlajki u Kosovskoj Mitrovici: Otpor koji treba da zadivi svet (2012)

KOSOVSKA MITROVICA – Zamenik predsednika Republike Srpske (BiH) Emil Vlajki izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da će u razgovoru s međunarodnim predstavnicima na Kosovu i lokalnim zvaničnicima pokušati sve da učini da na prelazima Jarinje i Brnjak ne bude albanskih carinika i pogranične policije.
"Pokušaću ovde da uradim sve što je moguće s međunarodnim predstavnicima i lokalnim liderima da iznađemo najbolji način da vaše želje na kraju budu ostvarene - a to je na da ne bude albanskih carinika i pograničnih policajca na prelazima Brnjak i Jarinje", kazao je Vlajki novinarima.

Kfor je najavio da će danas ukloniti barikade na severu Kosova koje mu smetaju da snabdevaju trupe na prelazima Jarinje i Brnjak. U iščekivanju prolaska vozila Kfora Srbi sa severa Kosova okupili su se na barikadama i u Zupču, Leposaviću, Rudaru.

"Koliko god da su vaše barikade bespomoćne, vaš duh i vaša želja da opstanete ovde i da niko ne vlada nad vama je nešto impresivno što bi trebalo da zadivi čitav svet", rekao je Vlajki i dodao da mu je "čudno" da ceo svet gleda otimanje jedne teritorije i uništavanje jednog naroda a da ne reaguje.

"Vaš moral se ne može slomiti, ali ako to nešto znači i ako to bude trebalo staćemo svi na barikade pa ćemo videti šta će biti", kazao je Vlajki.

Vlajki: Prihvatanje briselskog sporazuma - priznanje Kosova (2013)

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki ocijenio je da će Srbija i zvanično priznati samoproglašeno Kosovo ako njen državni vrh potpiše "briselski parafirani sporazum", čime će amputirati 15 odsto vlastite teritorije.
"Ako državni vrh Srbije potpiše 'briselski parafirani sporazum', onda je Kosmet, sa smiješnom autonomijom svog sjevernog dijela, pod jurisdikcijom 'Republike Kosovo', što znači da je ova NATO tvorevina i službeno priznata od Srbije koja je time sebi amputirala 15 odsto teritorije", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.
Vlajki je ocijenio da je ovo "početak nove faze tragedije srpskog naroda, posebno onog na Kosmetu".
"To što je potpisano da će 'Republika Kosovo' poštovati postignuti dogovor o autonomiji kosmetskih Srba može se 'objesiti mačku o rep'. U relativno kratkom vremenu njene jedinice, potpomognute tamo stacioniranim NATO trupama, preuzeće totalnu vlast na čitavoj teritoriji", smatra Vlajki.
On kao primjere navodi da su prilikom akcije "Oluja" hrvatske snage ignorisale vojnike UN koji su razdvajale Hrvate i Srbe, te da su 2004. NATO snage na Kosmetu zajedno sa Albancima vršile etno-genocidno čišćenje Srba na tom prostoru.
Vlajki je ocijenio sramotnim za čitavu zapadnu civilizaciju da se, u posljednjih 20 godina jedan evropski narod - Srbi, tretira kao nekada Jevreji, bombarduje, demonizuje, ucjenjuje, tjera u koncentracione logore, protjeruje, te ekonomski i teritorijalno uništava.
"Tragedija Srba poprima epske razmjere, pošto će Zapad sa takvom praksom nastaviti i u ovoj deceniji. Preostali Srbi na Kosmetu imaju tragičan izbor, da se odupru i da dobrim dijelom izginu, ili da na vrijeme pobjegnu", smatra Vlajki.
On je dodao da će se "kalvarija ostatka Srbije nastaviti, ako ne iskrsne neki istinski vođa i pokret".
"Primjer Jugoslavije je jasno pokazao da, kada se jedna zemlja počne raspadati, njen raspad se više ne može ničim zaustaviti", navodi se u saopštenju.
Sporazumom, koji su u petak, 19. aprila, u Briselu parafirali Beograd i Priština, uspostavljena je zajednica/asocijacija srpskih većinskih opština na Kosovu, a dvije strane su se obavezale da neće blokirati jedna drugu u evropskim integracijama.

Danas (Ja, vi i Vučić) 2, Kosovo je Srbija (2022)

Piše: Emil Vlajki

-Nikada ne bih otišao u Tiranu (na skup o zapadnom Balkanu) kao što je Vučić… učinio. Jednostavno bi im rekao FUCK YOU, tako da svi razumiju.
- Isto tako bi ih upitao, iz Beograda naravno, kako ih nije stid (zemlje Zapada) to što su iz čista mira okupirali Kosovo, osnovali lažnu albansku državu i napravili najveći koncentracioni logor u Evropi isključivo za Srbe. Ne bi bilo loše podsjećati ih na to s vremena na vrijeme.
- Situacija na Kosovu se komplicira. Srbi su, s pravom, napustili sve institucije ove lažne države, ali je pritom nastao vakum, praznina. Umjesto srpskih policajaca, na sjeveru su sada albanski policajci.
- Srbi su svakodnevno fizički ugroženi... Mislim… da bi se, makar na sjeveru, trebala formirati SRPSKA TERITORIJALNA OBRANA sastavljena od bivših policajaca, vojnika i sportaša… To bi trebalo obuhvaćati par hiljada ljudi dobro organiziranih koji, KAO U SAD,  ne bi dozvoljavali fizičko i svako drugo maltretiranje građana, niti bi dozvoljavali da albanske policijske jedinice koje dođu na sjever, šikaniraju Srbe.
-…Trebalo bi Albancima i Zapadu NEDVOSMISLENO reći da će… u  slučaju novih pogroma, vojska Srbije, bez oklijevanja ući  NA SVOJ TERITORIJ da djeluje protiv nasilja nad srpskim narodom od strane terorista. Pa da vidimo, da li bi Zapad vojno intervenirao i započeo treći svjetski rat. Jer tada to ne bi bila više borba između Srbije i NATO-a kao 1999. godine.

Ostale tekstove Emila Vlajkija možete videti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA