Najnovije

SAMO IH JE SKLONIO Putinov potez koji je promenio sve

Ruski predsednik Vladimir Putin, prvo je skloni oligarhe od upravljanja državom zbog njihove nepouzdanosti. Izraelski stručnjak, Jakov Kedmi, tvrdi, da je to lično čuo od lidera Ruske Federacije.

Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

Ono što se dešava tokom ruske „specijalne operacije“ u Ukrajini, pokazuje da se u oligarhe i samoproglašenu inteligenciju ne može uzdati. Prema rečima Kedmija, oligarsi, koji su se posebno obogatili devedesetih, nemaju „domovinu, nemaju Boga“, jer ih zanima samo sopstveno bogaćenje i bezbednost milijardi.

„NJihova domovina je tamo gde im je novac, a njihov bog je novac, profit. Nemaju ništa drugo. Dakle, svaki dogovor sa oligarsima po principu „ovo su naši oligarsi, oni će biti lojalni zemlji“ predstavlja neshvatanje šta su oligarsi. Kladite se na njih, ili dozvolite da privreda zemlje i njen razvoj preterano zavise od ovih ljudi- bankrotirali ste“, tvrdi stručnjak.

Promene izazvane „specijalnom operacijom“, posebno ograničenje povlačenja kapitala iz Rusije, i pritisak na oligarhe iz Ruske Federacije na Zapadu, mogu da podstaknu konačnu "deoligarhizaciju" zemlje.

„Na sreću, ograničavanje mogućnosti oligarha da utiču na vlast, bio je prvi cilj o kojem je Putin govorio, a koji sam čuo od njega. Rekao mi je: „Oni nisu vlast, neće više upravljati državom“. To je i urađeno – oni više ne vode državu“, rekao je Kedmi.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA