Najnovije

Kurti je politički Frankenštajn koji je opasan po mir

Aljbin Kurti je pokazao potpuni politički kretenizam, da ne kažem bezobrazluk, pored ostalog izričući niz optužbi na račun Republike Srpske, Rusije, Srbije, uloge Srpske pravoslavne Crkve na ovim prostorima, izjavio je nekadašnji predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić. Kalinić je to rekao komentarišući gostovanje Kurtija u sredu i kaže da je tu bilo svega uključujući uvrede poput konstatacija da su na delu pravoslavni fundamentalizam i politika fašističke Rusije, prenosi Tanjug.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Kalinić ističe da je sramna Kurtijeva optužba na račun Srpske da je ona " utemeljena na laži", i da su to sve floskule - od optužbi za genocid do relativizacije integriteta država na Zapadnom Balkanu.

"Šizoidni Kurti se pravi slep kod očiju i gluv kod ušiju, što bi rekao naš narod", dodaje Kalinić. Tvrdeći da je Republika Srpska genocidna tvorevina i rezultat Miloševićeve agresije, te da je sada pod malignim patronatom Rusije, Kurti zaboravlja da su Srbi u BiH branili svoja vekovna ognjišta od povampirenog ustaškog fašizma i islamskog fundamentalizma.

"Boreći se za slobodu i ravnopravnost mi smo vodili odbrambeni rat. A na Kosovu i Metohiji, koji su i dalje sastavni deo Srbije, zločinci UČK potpomognuti NATO fašistima pod firmom 'oslobodilačkog' rata, ubijajući nedužne srpske civile i rušeci srpske pravoslavne hramove 'oslobađali' su, gle paradoksa, Srbiju od sopstvenog naroda" i zločinima prisvojili teritoriju koja im po Ustavu Srbije ne pripada", naveo je Kalinić.

Poručio je da se samo treba setiti Goraždevca i famozne "Žute kuće" i stotina ubijenih i prognanih Srba iz njihovih sela i stanova na Kosovu i Metohiji.

"Neka zato Kurti više nikada ne uzme u usta Republiku Srpsku jer je zapravo tzv. Republika Kosovo nastala na zločinima njihove 'oslobodilačke' vojske izdašno politički i oružano pomognute od dekadentnog Zapada", naveo je Kalinić" u izjavi za RTRS. Istakao je da sve što je izrekao "nesrećni Kurti u Presingu je jedna politička papazijanija koju nije u stanju da provari ni najtvrđi želudac".

"Nakon svega jedno je jasno: Kurti nije čovek spreman na kompromis, nije čovek dostojan da ga ijedan srpski političar oslovi imenom i prezimenom. On je jedan politički Frankenštajn opasan za mir i stabilnost ove regije i kao takav opasan je za budućnost svih naroda na ovim turbulentnim prostorima. On je maligan u svakom pogledu i s njim jednostavno ne može biti normalnog dijaloga. Čovek je u političkom smislu bolestan i kao takav pogodan za svoje zapadne mentore i podstrekače permanentnih napetosti na ovim prostorima", naveo je Kalinić. S Kurtijem, kaže, Zapadni Balkan i dalje ostaje bure baruta.

"Sve dok se konačno ne shvati na geopolitičkom planu da ono sto je dozvoljeno tzv. Republici Kosovo mora da bude dozvoljeno i Republici Srpskoj koja nije takozvana nego je međunarodno priznata realnost. Neka se niko ne čudi ako na kraju ispadne kao u onoj tv seriji: Tražili ste, gledajte", kaže Kalinić.

On je upitao zašto bi ovde vredila stara latinska poslovica "quod licet Iovi, non licet bovi" (što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu), kad se, kako kaže, međunarodno pravo gotovo svakodnevno izvrgava ruglu na primeru tzv. nezavisnog Kosova.

"Dakle, po kom osnovu ono što po receptu zapadnih moćnika vazi za kosovske Albance, mora biti zabranjeno i ne sme da važi za sve Srbe na ovim prostorima", zaključio je Kalinić.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA