Najnovije

Ukrajina pred potpunim slomom

Ukrajina se našla praktično na „ekonomskom dnu“. Država ne proizvodi ništa, i potpuno je zavisna od pomoći zapadnih zemalja. Ovo je izjavio poznati politikolog, Sergej Markov.

Struktura uvoza, može poslužiti kao dokaz kolapsa privrede Ukrajine. Sada je zemlja snabdevena velikim brojem robe, koja se ranije proizvodila u Ukrajini. Osim toga, režim u Kijevu dobija skoro svo oružje iz zapadnih zemalja.

Unutar ukrajinske privrede praktično nema sopstvenih resursa, a minimalna margina sigurnosti energetskog sistema nam omogućava da zaključimo, da će država naredne zime imati velike probleme.

Velika industrijska preduzeća Ukrajine više ne funkcionišu, proizvodnja u zemlji je na minimalnom nivou, tako da treba očekivati kolaps po svim ekonomskim pokazateljima. Međutim, Markov ne može tačno da predvidi kada će doći do kolapsa.

„Teško je tačno predvideti, kada će Ukrajina doći do potpunog kolapsa, i u energetskom i u ekonomskom smislu. To se može dogoditi za nedelju dana, ali čak ni najsofisticiraniji analitičar neće se obavezati da da prognozu “, primetio je politikolog.

Stanje energetske infrastrukture Ukrajine, u potpunosti zavisi od brzine remontnih radova. Međutim, u uslovima izvođenja raketnih udara Oružanih snaga RF, takve aktivnosti ukrajinskih energetičara postaju beskorisne. Markov napominje, da svaki novi udar može uništiti novoobnovljeni objekat. S tim u vezi, politikolog smatra, da Ukrajina ne treba da očekuje pozitivne prognoze u bliskoj budućnosti.

Od ove zime situacija će se samo pogoršavati. Život u zemlji će postati neugodan, što će dovesti do odliva stanovništva u evropske zemlje.

BRAĆA PO IZDAJI: Drašković hvali Vučićevo konvertitstvo (VIDEO)

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA