Najnovije

Vučić: EU, sram te bilo

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je sinoć odluku da ne učestvuje u radu Samita EU - Zapadni Balkan koji će se održati u utorak, 6. decembra, u Tirani!

U  obraćanju javnosti šef srpske države Briselu i Prištini je uputio oštre i vrlo konkretne poruke da se nikada i nipošto neće odreći Kosova i da Srbija neće pristati na nasilje, kako je rekao, najgoreg terorističkog ološa Aljbina Kurtija!?!

Neposredni povod za dramatično obraćanje predsednika Vučića bila je skandalozna reakcija Evropske unije na najnovije nasilje Aljbina Kurtija, koji je za novog ministra u 'vladi Kosova' juče imenovao Nenada Rašića, čoveka za koga na izborima nije glasao ni jedan odsto Srba. Komentarišući ovu Kurtijevu odluku, koja čak nije u skladu ni sa takozvanim 'ustavom Kosova', portparol EU Peter Stano pozvao je 'obe strane' na uzdržanost i apelovao na Beograd i Prištinu da ubrzano rade na povratku Srba u institucije.

Predsednik Vučić je u obraćanju preko TV Pink najavio ozbiljno zaoštravanje srpske državne politike. 

- Izjava Brisela jeste sramna i to je najblaža reč koja može da se upotrebi. Izbor Nenada Rašića za nekakvog 'ministra', čoveka koji je dobio manje od jedan odsto podrške Srba sa KiM, i Rade Trajković sa njegove liste pokazuje da svi oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji! I sada zato moram nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Oliverom Varheljijem, ako do tog sastanka uopšte dođe posle ovih mojih reči… –  rekao je Vučić.

- Ovo što je uradila EU jeste bedni, najbedniji antrisrpski odnos, jer teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužuje svaku osudu Evrope, a te osude nema! Ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebalo da dobije zasluženu osudu EU. Naravno, nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se ponašaju svaki put! – rekao je Vučić.

- Prekršili su sve norme Briselskog sporazuma i međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme, a sve su to uradili u skladu sa interesima jedne evropske sile... Izabrali su najgori srpski ološ, ološ sa dna kace, tog Rašića i Radu Trajković. Ne postoje gori tamo! Oni nikakvo poverenje Srba nemaju, ali zato imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše, da će da nam pokažu da smo sami na svetu... Nema problema! Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete, možete šta god hoćete! Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja! I bolje je da me nema nego da vam je predam u ruke! I neću vam je predati u ruke! – rekao je on.

- Niko iz Srbije neće biti u Tirani na samitu EU 6. decembra, po prvi put, a vi lepo dolazite, uzmite svoje dnevnice, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi i iz Evrope i sa Zapadnog Balkana! Baljezgajte o tome da je Srbija kriva mada ni za šta nije kriva, sve je to u redu, mene to više ne zanima... Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite – kazao je predsednik Srbije.

- A onda, kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome i neću vam dati da ih ponižavate! Srbija je svoja na svome. A što se ovoga (Kurtija) tiče, da poručim: "Ti, teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao!" Jer Srbi, zajedno sa državom Srbijom će znati da vam odgovore! A vi iz Evrope, sram vas bilo! I to je sitnica u odnosu na ono što imam stvarno da vam kažem. U subotu spremam detaljniji i temeljniji odgovor! – najavio je Vučić.

Ukrajina pred potpunim slomom

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA