Najnovije

MEDVEDEV IZNENADNO POSETIO KINU: Specijalna poruka Siju od Putina, razgovori o Ukrajini

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev iznenada je otputovao u Peking i razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom o sukobu u Ukrajini.

Medvedev i Si (Foto: RIA Novosti)

Medvedev je objavio snimak na Telegramu na kojem može da se vidi kako se sastaje sa Sijem, smeškajući se za fotografije i sastanak kineskih i ruskih zvaničnika, preneo je Rojters.

Medvedev je naveo da su on i Si razgovarali o strateškom partnerstvu dve zemlje "bez ograničenja", kao i o Ukrajini.

"Razgovarali smo o saradnji dve vladajuće partije Kine i Rusije, o bilateralnoj saradnji u okviru našeg strateškog partnerstva, uključujući ekonomiju i industrijsku proizvodnju", rekao je on.

Dodao je da su razgovarali i o međunarodnim pitanjima, uključujući, naravno, sukob u Ukrajini i istakao da su razgovori bili korisni.

Britanska agencija navodi da nije izneo više detalja o razgovoru.

Agencija RIA Novosti piše da je Medvedev predao kineskom predsedniku specijalnu poruku od ruskog lidera Vladimira Putina

Si: Kina se nada da će sve strane u ukrajinskoj krizi zadržati uzdržanost

Kina se nada da ce sve strane u ukrajinskoj krizi zadržati uzdržanost i rešiti bezbednosne probleme političkim sredstvima, rekao je kineski predsednik Si Đinping zameniku predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitriju Medvedevu tokom sastanka u Pekingu, izvestila je danas kineska agencija Sinhua.

Kako navodi agencija u izveštaju, Si je takođe rekao Medvedevu da se nada da Komunistička partija Kine i Jedinstvena Rusija mogu da unaprede komunikaciju i omoguće "produbljivanje strateške saradnje između Kine i Rusije", preneo je Rojters.

Reakciju ruskog generala na dešavanja na KiM pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA