Najnovije

ZELENSKI NAPRAVIO DOGOVOR SA PUTINOM? Zašto ulazak u Kijev kasni (VIDEO)

Gost emisije "Direktno" u produkciji "Helmkasta", bio je doktor Vladimir Trapara ispred Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Vladimir Trapara. (Foto: Helmkast)

Vrlo kritičan stav imao je Vladimir Trapara prema predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ali i celokupnoj situaciju koja se tiče vojske i samog ishoda rata.

"Možemo da govorimo i konkretno o poziciji Rusije u ukrajinskom sukobu, ako govorimo konkretno o ukrajinskom sukobu, Rusija nema ni malo razloga da bude zadovoljna dosadašnjim dostignućem jer ako je uspeh već deset meseci skoro pa i više, vodi jedna akcija ovakvog obima, dakle u kojoj je upotrebljeno mnogo tehnike, uloženo mnogo novca, gde je palo mnogo žrtava, sa obe strane, da se za svo to vreme ne postigne aposlutno ništa", rekao je Trapara.

Nije štedeo reči ni na račun Vladimira Putina.

"Putin Donbas podržava na kašičicu, evo mi sad govorimo, osam godina su ti ljudi bili u lošem položaju, granatirani, ginuli su civili, Rusi
su progonjeni, jeste sve se to dešavalo, ali zašto onda Putin nije 2014. konkretnije pomogao pobunjenike, konkretnije intervenisao, onda kada je ukrajinska vojska bila mnogo slabija da se tome odupre, nego što je to sad", dodao je Trapara.

Pogledajte celu emisiju i drugu stranu razmišljanja.

Rusi razneli bazu stranih plaćenika u Bahmutu!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA