Najnovije

RUSIJA IH MATIRALA, SADA TUMBAJU CELI SVET DA SE IZVUKU! Stigao odgovor Moskve na ograničenje cene nafte!

Ograničenje cene ruske nafte, koje su uveli SAD i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je danas ruska ambasada u Vašingtonu navodeći da to neće smanjiti potražnju za ruskom naftom.

"Stratezi u Vašingtonu, koji se kriju iza plemenitih slogana o osiguravanju energetske stabilnosti za zemlje u razvoju, ćute pred činjenicom da trenutna neravnoteža na energetskim tržištima proizilazi iz njihovih loše osmišljenih postupaka. Pre svega, mislimo na sankcije prema Rusiji i zabranu uvoza energenata iz naše zemlje", navela je ambasada, preneo je TASS.

Ambasada dodaje da kolektivni Zapad pokušava da reši probleme koje je sam kreirao.

"Zapravo, prisustvujemo preoblikovanju osnovnih principa slobodnog tržišta", navodi se u saopštenju. 

"Ovakvi koraci neizbežno će rezultirati povećanjem neizvesnosti i nametanjem većih troškova za potrošače sirovina. Bez obzira na trenutno koketiranje s opasnim i nelegitimnim instrumentom, uvereni smo da će ruska nafta i dalje biti tražena", stoji u saopštenju ruske ambasade i naglašava da od sada nijedna zemlja nije zaštićena od uvođenja raznoraznih ograničenja na njen izvoz, nametnutih iz političkih razloga".

Članice G7 i Australija su u zajedničkom saopštenju poručile da su se složile oko toga da se odredi limit na cenu ruske nafte u iznosu od 60 dolara po barelu. Ova odluka će stupiti na snagu 5. decembra.

EMIL VLAJKI: Vučić radi u interesu Srbije

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA