Najnovije

UKRAJINA OSTAJE BEZ JUGA I LEVE OBALE DNJEPRA: Prognoze američkih obaveštajaca

Do okončanja sukoba na teritoriji Ukrajine, ta zemlja će izgubiti ceo jug i levu obalu Dnjepra. Ovakav razvoj događaja predvideo je bivši savetnik CIA DŽejms Rikards u članku za list Dejli Rekoning.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

On je napomenuo da će Ukrajina postati rascepkana zemlja, koja će zauzimati teritoriju samo od Kijeva do Lavova.

Rikards je objasnio da problemi Ukrajine leže u velikim gubicima među vojnicima i opremom koju isporučuje Zapad. On je rekao i da je snaga Oružanih snaga Ukrajine drastično smanjena, jer su vojnici slabo obučeni. Osim toga, oprema koju isporučuju zapadne zemlje neće doneti nikakvu korist, pošto borci Oružanih snaga Ukrajine ne znaju kako da je kontrolišu. Pored toga, u Ukrajini postoje poteškoće u logistici za transfer opreme.

Bivši savetnik CIA je zaključio da prema Beloj kući, EU i NATO-u „stvari u Ukrajini idu relativno dobro za Kijev“. U isto vreme, stvarno stanje stvari „na bojnom polju je skoro potpuno u suprotnosti sa zapadnim narativom“, primetio je on.

I penzionisani obaveštajac američke ratne mornarice Skot Riter je ranije rekao da će Rusija na kraju moći da povrati Harkov i Dnjepropetrovsk. Ukrajina će ostati odsečena od mora. On je napomenuo da je „Pridnjestrovlje proruska enklava unutar Moldavije“. Iz tog razloga, da bi očuvala bezbednost Pridnjestrovskog regiona, Rusija treba da odseče teritoriju Ukrajine od mora, zauzimajući celu teritoriju „do same Odese“. On je rekao da ovo znači kraj ukrajinske privrede.

Hrvatski trag na frontu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA