Najnovije

''VAGNER'' ODGOVORIO KIJEVU PUTEM AMERIČKIH MEDIJA: To nije naš stil

Biznismen i osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin je rekao je da se Vagnerova grupa nikada ne bavi neotesanim i glupim trikovima, i da to nije njihov stil.

Vagnerova grupa (Foto: RIA Novosti)

Tako je Prigožin odgovorio na pitanje američkog televizijskog kanala CNN da prokomentariše optužbe ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe da bi ruska strana mogla da stoji iza pretećih pisama koja su počela da stižu u ukrajinska diplomatska predstavništva širom sveta poslednjih dana. Kompanija Konkord, koja je u vlasništvu Prigožina, objavila je njegov odgovor na stranici na društvenoj mreži VKontakte.

"Zamislite se nad bezumljem, kada neki huligani šalju pisma-bombe ili druge uvredljive stvari, kakve to veze ima sa Vagnerovom grupom. Vagnerova grupa se ponaša iskreno, pošteno i otvoreno. I nikada se ne upušta u neotesane gluposti. To nije naš stil. Eto, ako sve evropske armije odluče da krenu u nekom pravcu, pa budu dočekane i slome im kičmu, onda ortopedska potraživanja ispostavite Vagnerovoj grupi, rekao je Prigožin u odgovoru na zahtev CNN-a.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko rekao je 2. decembra da je šest ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi primilo okrvavljene pakete sa životinjskim očima. Nikolenko je izjavio da je Ministarstvo spoljnih poslova imalo razloga da veruje da je ono što se dešava bila planirana „kampanja terora“, tokom koje su pokušali da zastraše ukrajinske diplomate, u vezi sa čime je Kijev pozvao strane vlade da garantuju maksimalnu zaštitu diplomatskim misije. Takođe, ukrajinski šef diplomarije Dmitrij Kuleba je rekao da su paketi „natopljeni crvenom tečnošću” dostavljeni u tri ukrajinske ambasade. Kasnije je Kuleba, u intervjuu za CNN, rekao da je već bilo 17 slučajeva pretećih pisama. Istovremeno je tvrdio da je ili Rusija direktno odgovorna za ovo, ili neko „ko simpatiše rusku stvar i pokušava da seje strah“.

Hrvatski trag na frontu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA