Najnovije

VUČIĆ NEMA PRAVO DA SE ŽALI: Zamislite Zelenskog da kaže – odričem se Krima i teritorija zbog brzog ulaska u EU

Politički analitičar Cvijetin Milivojević misli da je čitav proces pregovaranja u Briselu, nakaradan, jer se pregovara o svemu i svačemu, osim, o životu i ističe da ljudi na Kosovu nemaju slobodu kretanja, prenosi N1.

Cvjetin Milivojević 8Foto: Jutjub)

Kako navodi „umesto da se pregovara o imovini, društvenoj svojini, imovini crkve i drugih verskih zajednica, Vučić sada kaže da oni u Prištini i Briselu nisu to hteli da stave u agendu pregovora".

"A o čemu si pregovarao - o onome što su hteli zvanična Priština i Brisel? Kome se onda žalite? Pogotovo Vučić nema pravo da se žali“, kaže Milivojević, navodeći da na pregovore uvek išao on.

Osvrnuo se i na zahteve za priznanjem Kosova.

„Voleo bih da me neko ispravi. Ali ne postoji nijedan jedini primer u svetu u poslednjih 100 godina, da se predstavnik neke države dobrovoljno odrekao dela svoje teritorije zarad nekog višeg interesa koji se zove ulazak u neku zajednicu. Zamislite da to uradi (ukrajinski predsednik Volodomir) Zelenski u ovom trenutku. Evo zato što hoće da nas brzo prime u EU, odričem se ne samo Krima već sve četiri oblasti. Da li možete da verujete u to? I zašto neko očekuje da ćemo mi to učiniti“, navodi Milivojević i pita:

„Da li se Hrvatska odrekla nečega da bi ušla u EU? Nije. Nijednog kvadratnog kilometra“.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA