Najnovije

UKRAJINSKI RATNI IZVEŠTAJ: Rusi napadaju kod Svatova, Avdejevke i Artemovska

Ruska vojska aktivno napada na Donbas, kontranapada kod Svatova i odbija ukrajinske napade na novopavlovskom pravacu – to je najvažnije od rezimea Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

- Rusija vodi ofanzivu na avdejevskom i artemovskom pravcu. U novopavlovskom pravcu oružane snage Rusije sprovode odbrambene akcije. Na pozicijama oružanih snaga Oružanih snaga u artemovskom i limanskom pravcu, Vojska Rusije vrši masovnu vatru iz tenkova, artiljerije, minobacača. U oblasti Svatovo i u obližnjim oblastima Rusi su u kontranapadu – rekao je predstavnik istočne grupacije oružanih snaga Ukrajine Sergej Čerevati.

Na zaporoškom, hersonskom i kupijskom pravcu Rusija održava odbrambene akcije.

Tokom dana oružane snage Rusije udarima raketa i bespilotnih letelica pogodile su objekte u Žitomirskoj i Zaporožskoj oblasti.

I dalje postoji opasnost od neprijateljskih raketnih napada na objekte elektroenergetskog sistema i kritičnu infrastrukturu širom Ukrajine, saopštio je Generalštab Ukrajine.

Borbe kod Avdejevke: 2. brigada LNR uništava položaje i militante oružanih snaga Ukrajine pred Jakovljevkom (VIDEO)Borbe kod Avdejevke: 2. brigada LNR uništava položaje i militante oružanih snaga Ukrajine pred Jakovljevkom (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA