Najnovije

Nova katastrofa Poljaka u Ukrajini: Ubijeno više od 90 u Harkovskoj oblasti - još teških gubitaka za Kijev

Kao rezultat napada visokopreciznim oružjem vojske Rusije u naseljenim područjima naselja Ševčenkovsk i Grigorovska u Zaporoškoj oblasti uništeno je pet višecevnik lansera raketa američke proizvodnje i "Mars-II" nemačke proizvodnje. Na području naselja Iljičevka koje pripada DNR uništena su dva lansera "HIMARS" američke proizvodnje, navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Na području naselja Borovsko u Harkovskoj oblasti ubijeno je više od 90 poljskih plaćenika, tvrdi general Igor Konašenkov.

U kranolimanskom pravcu ruska vojska je nastavila da vodi ofanzivne akcije. Tamo je ubijeno više od 60 militanata, uništena su tri borbena vozila i dva automobila.

Na kupjanskom delu fronta, kao rezultat napadavijacije, kao i artiljerijske vatre na područja nubijeno je više od 70 ukrajinaca, uništena dva oklošna i tri druga vozila.

Kod Donjecka Ukrajinci su pokušali kontranapad na položaje ruske vojske u pravcu Spornog i Brezovog. Kao rezultat vatrenog poraza eliminisano je više od 50 Ukrajinaca, tri oklopna borbena vozila i dva kombija.

Na južnoj strani Donjecka, oružane snage Ukrajine su pokušale da napadnu položaje ruskih jedinica u pravcu Nikolskog. Odlučnim akcijama vraćeni su na početne pozicije. Tamo je likvidirano više od 30 militanata, jedno borbeno oklopno vozilo, oklopni transporter i dva druga vozila.

Ukrajinci koristili fabrički dimnjak za psmatranje, a onda je pripucala ruska artiljerija (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA