Najnovije

''SEKSUALNE TENZIJE'' MOSKVE I KIJEVA STIGLE DO VAŠINGTONA: Putinova ''šala o silovanju'' Zelenskog (VIDEO)

Portparolka Bele kuće DŽen Psaki videla je u rečima predsednika Rusije, koje je on rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim liderom Emanuelom Makronom, „šalu o silovanju“.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

„Prvo, rekla bih da će svaka šala o silovanju sigurno razbesneti apsolutno sve u Bajdenskoj administraciji, bez obzira da li dolazi iz usta američkog ili stranog zvaničnika.

Takođe napominjem da nikada nismo suzdržali svoje reakcije na militantnu retoriku i neistinitost nekih izjava koje dolaze iz usta predsednika Putina i predstavnika ruskog rukovodstva. Naravno, ova šala ne izaziva naše divljenje“, rekla je Psaki.

Bela kuća pokušava da pronađe „šalu“ u izjavi predsednika Rusije da je Kijev dužan da poštuje Minske sporazume, hteo on to ili ne.

Putin je doslovno rekao svom ukrajinskom kolegi Zelenskom: „Sviđa ti se, ne sviđa – trpi moja lepotice'’, kao odgovor na reči Zelenskog da mu se ne sviđaju neke odredbe sporazuma iz Minska.

Sledećeg dana ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je na konferenciji za novinare (takođe sa Makronom) dao prilično zbunjujući odgovor ruskom lideru.

Zelenski je, odgovarajući Putinu, napomenuo da će posebno preći na ruski kako bi ga autor aforizma razumeo:

„Sviđa ti se, ne sviđa – trpi moja lepotice! Ovde, naravno, postoje stvari o kojima se ne možete raspravljati sa predsednikom Ruske Federacije. Ukrajina je zaista lepa. A što se tiče onog „moja“, to je već previše“, rekao je šef ukrajinske države.

Onda je iznenada prešao na ukrajinski i okrenuo se Makronu.

„Juče ste, inače, bili tamo posle večere... (nečujno) negde ste se tamo odmarali. A predsednik Rusije kaže veoma ozbiljno, „Trpi moja lepotice“, zamerio je, očigledno, Zelenski francuskom predsedniku.Pa, generalno, mislim da je Ukrajina veoma strpljiva, jer je to mudrost. Mislim da je to važno ne samo za Ukrajinu, već za celu Evropu'’, odgovorio je Zelenski.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA