Najnovije

SKANDAL U AMERICI! Tramp uništavao državne dokumente u WC šolji? (VIDEO)

Komisija Predstavničkog doma pokrenula je istragu o Donaldu Trampu nakon što su kutije predsedničke dokumentacije pronađene na njegovom imanju na Floridi.

Donald Tramp (Foto: flickr)

Predsednica nadzornog odbora Kerolin Maloni rekla je u četvrtak da je „duboko zabrinuta što ovi zapisi nisu predati Nacionalnoj arhivi i administraciji za dokumente na kraju Trampove administracije“.

Ona je poslala zahtev arhivisti Dejvidu Ferijeru tražeći informacije o 15 kutija zapisa koje je Nacionalni arhiv pronašao na Trampovom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču.

Zakon o predsedničkoj evidenciji predviđa da se evidencija koju sačini nosilac i njegovo osoblje arhivira, a odlazeći lider je odgovoran za prenos dokumenata u Nacionalnu arhivu na kraju mandata.

Trenutno Nadzorni odbor pokušava da utvrdi šta se tačno nalazi u otkrivenoj arhivi. Komitet je takođe zabrinut zbog toga što je Tramp uništio evidenciju, pa čak i izbacio potencijalno poverljiva dokumenta u toalet tokom svog predsedništva.

Zvaničnici Nacionalnog arhiva su ranije ove nedelje izvestili da su predstavnici bivšeg predsednika pronašli dokumente „koji nisu predati Nacionalnom arhivu“. Agencija je organizovala da dokumenti budu dostavljeni Vašingtonu.

Iz arhivske kancelarije kažu da predstavnici bivšeg predsednika nastavljaju da tragaju za dodatnim zapisima koji pripadaju arhivi.

„Dokumenti su preneti lako, bez sukoba i na veoma prijateljski način“, rekao je Tramp nakon prenosa dokumenata.

On je izrazio uverenje da će ovi zapisi jednog dana postati deo Predsedničke biblioteke Donalda Trampa.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA