Najnovije

DODIK OBJASNIO BORELJU: Srpska brani ustavni poredak u BiH (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju u telefonskom razgovoru, koji je trajao gotovo sat i po, uspešno objasnio da Republika Srpska brani ustavni poredak u BiH i ne ruši ga, kako se to tvrdi.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Osnovna pitanja koja su bila u fokusu jesu stereotipi koji su prosuti u vezi sa terminima kako mi rušimo Ustav BiH, što naravno nije tačno. Pozvao sam ga da nam dostavi dokaz o tome kako mi rušimo Ustav. Gde piše da BiH ima pravo na pravosuđe? Ako to ima, mi smo spremni da prihvatimo tu argumentaciju - rekao je Dodik danas novinarima u Laktašima.

On je Borelju juče poručio da nigde nema stava da je BiH nadležna za pravosuđe, osim u delu Ustavnog suda BiH, i zato Republika Srpska ima pravo da se prilagodi ustavnom sistemu BiH.

- Mi smo oni koji brane ustavni poredak ovde, a ne rušimo ga! To sam uspešno objasnio komesaru Borelju.

Naveo se da se ceo razgovor vrteo oko toga kako je neophodno završiti ustavnu, odnosno izbornu reformu.

- To, nažalost, ne ide, ali oni imaju optimizam u tom pogledu da će Bošnjaci i Hrvati uspeti da završe taj dogovor - rekao je Dodik.

Ponovio je stav da će iz Republike Srpske podržati dogovor koji se postigne u FBiH, ali samo za dva nivoa, a to je Predsedništvo i Dom naroda.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA