Najnovije

GALIJAŠEVIĆ: Dok Zapad preti ratom, Izetbegović lomi kičmu Srba i Hrvata

Dok Zapad preti ratom, predsednik SDA Bakir Izetbegović i političko Sarajevo koriste ovaj trenutak da slome kičmu druga dva naroda, sruše ustavni položaj i institucionalni otpor Srba i Hrvata, govori politički analitičar DŽevad Galijašević za "Večernje Novosti".

DŽevad Galijašević (Foto: Medija centar Beograd)

Prema njegovim rečima, ne samo da nam Zapad preti ratom, oni i pokretima oklopno mehanizovanih formacija Eufora stvaraju psihozu rata i zastrašuju stanovništvo.

– Sa druge strane Bakir Izetbegović, Šefik DŽaferović i Bisera Turković pokušavaju Zapadne zemlje uveriti da je neutralan stav Srba o ratu u Ukrajini izraz neprijateljskih namera Republike Srpske prema Zapadu, ali i prema BiH. Istovremeno, Dragana Čovića optužuju da je svoje lične frustracije Željkom Komićem nametnuo celom narodu, ali i celoj Hrvatskoj državi. Moramo biti zabrinuti – izjavio je Galijašević.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović u svom političkom naglabanju o situaciji u BiH targetira Milorada Dodika i traži njegovo uklanjanje kako bi, po njemu „Bosna došla na zelenu granu“, dodaje Galijašević.

Galijašević govori da je BiH „država slučaj“, jer dinastija Izetbegović čak i 26 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nastavlja da vodi rat protiv Srba i Hrvata.

– Danas i Bakir i njegova polunacistička a poluislamska stranka SDA, vređaju i napadaju Srbe i jurišaju na Ustavni položaj Republike Srpske. Izetbegović, uz pomoć svoga radikalnog članstva, Hrvatima bira pijane čaršijske jadnike, poput Komšića, da budu, predstavnici hrvatskog naroda – istakao je.

To antiustavno ponašanje svakako izaziva osećaj istorijske i civilizacijske nelagode, podstiče kolektivnu nacionalnu i versku frustraciju, dodaje Galijašević.

– Kada se na ovaj način ruši Ustav BiH i ponižava jedan narod onda to sigurno nema puno veze sa licemernim stavom o ličnoj frustraciji lidera Hrvata u BiH. Naravno, taj zajednički nastup Zapada i SDA , može dovesti do sukoba u BiH, ali  do rata neće doći jer to ne želi narod u BiH. Isto tako, ne postoji potencijal ni na jednoj strani za pokretanje rata po ugledu na rat iz devedesetih godina – zaključio je Galijašević.

Šta se događa u Ukrajini, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA