Najnovije

Srpsko-ruski centar “Majak” pruža punu podršku ruskom narodu

U Novom Sadu je održan kvartalni sastanak Srpsko-ruskog centra “Majak” gde su donete mnoge odluke o aktivnostima u narednih tri meseca. Mnogo novih projekata je u pripremi iz oblasti kulture sećanja, obrazovanja, nauke a u pripremi su i tribine i okrugli stolovi koji će širom regiona doneti neku novu vrednost bratskim odnosima naša dva naroda, kažu u Srpsko-ruskom centru ''Majak''.

Srpsko-ruski centar “Majak” (Foto: Majak)

'’Okolnosti koje su nastale vojnom operacijom u Ukrajini dosta toga menjaju u našim planovima koje smo već ranije imali u realizaciji ali računamo da su samo odloženi na kratko.

Sa sastanka je ruskom narodu pružena puna podrška jer sada vlada hajka protiv svakoga ko je rus ali i otimačina njihove imovine gde vidimo kako evropske vrednosti funkcionišu na delu'’, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i koordinatori naše organizacije za Kolubarski, Zapadno-bački i Srednje-bački okrug.

Doneta je odluka da se ustanovljava Zahvalnica i Gramata za zasluge u raznim oblastima koju će Srpsko-ruski centar “Majak” dodeljivati.

'’Aktivnosti se nastavljaju već 24. marta kada u Valjevu obeležavamo početak zločinačkog NATO bombardovanja koje nikada ne sme da se zaboravi i treba da služi nama srpskom narodu kao opomena na prevrtljivoost i podlost zapadnih zemalja. Sada kada rusija provodi vojnu operaciju u Ukrajini puna su im usta međunarodnog prava i nepovredivosti granica i suvereniteta. Čak i ovaj stepen sankcija koji Rusija doživljava a koji smo i mi iskusili na svakom koraku je ustvari bes bespomoćnog umirećeg carstva. Potezi očajnika koji su spremni za rad svojih bezobzirnih interesa da nanesu štetu celom svetu. Sunce se ponovo rađa na istoku i sijaće dugo'’, zaključuju u Srpsko-ruskom centru '’Majak'’.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA