Najnovije

VUČIĆ: Sankcije Dodiku dodatno komplikuju odnose u BiH

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Davosu da američke sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nisu dobar način za rešavanje problema, te da će to samo dodatno zakomplikovati odnose u BiH.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- “Nisam veliki pobornik sankcija i ne mislim da to išta rešava, samo će dodatno komplikovati odnose u BiH” - rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, oni koji su donosili sankcije valjda znaju zašto su to napravili. - “Ne znam samo šta je konačni cilj, ali svakako mislim da se stvari rešavaju dijalogom i razumevanjem između Srba, Bošnjaka i Hrvata, za šta ću se zalagati u razgovoru sa predsdavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem” - naveo je Vučić. On je doao da očekuje dodatno smirivanje tenzija između Srba i Bošnjaka, iako je po tom pitanju već puno urađeno. Zvanična poseta Zvizdića Beogradu najavljena je za 23. januar. Vučić je juče izjavio da nije realno očekivati da Srbija zamrzava imovinu i ne dozvoli ulazak predsednika Repubike Srpske Milorada Dodika i da se to neće dogoditi. Premijer je rekao da je od Amerikanaca dobio informaciju da će se tako nešto dogoditi, ali ne i o sadržaju tih sankcija. Upitan da li će se Srbija pridružiti sankcijama protiv predsednika RS, Vučić je rekao da može da kaže da je Vlada Srbije ta, koja odlucuje kao kolektivni organ. - Lično ne znam kako da vam odgovorim: mi da kažemo da Srbija zamrzava imovinu predsedniku RS, da mu ne damo da doputuje u Beograd - nije realno i to se neće dogoditi - rekao je Vučić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA