Najnovije

ZELENSKI IZGUBIO ŽIVCE: Optužio Zapad za nedostatak hrabrosti i da ih je Putin zastrašio

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski optužio je danas Zapad za nedostatak hrabrosti dok se njegova zemlja bori da, kako je rekao, spreči rusku invaziju.

- Razgovarao sam danas sa braniocima Marijupolja. U stalnom sam kontaktu sa njima. NJihova odlučnost, hrabrost i čvrstina su zapanjujući - rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi agencija AP.

- Kad bi imali samo jedan odsto hrabrosti oni koji su 31 dan razmišljali kako da predaju desetine aviona i tenkova - kazao je ukrajinski predsednik.

Vojna pomoć zapadnih zemalja do sada nije uključivala borbene avione, a predlog da se poljski avioni prebace u Ukrajinu preko Sjedinjenih Američkih Država odbačen je zbog zabrinutosti NATO o uvlačenju u vojni sukob sa Rusijom, navodi američka agencija.

- Pa ko je zadužen za evroatlantsku zajednicu? Da li je to još Moskva, zahvaljujući svojoj taktici zastrašivanja? - upitao je Zelenski i dodao da "njihovi saveznici moraju da pojačaju pomoć Ukrajini.''

Ruske oružane snage uništile su ukrajinsko vojno skladište u kojem su se nalazili sistemi S-300 i Buk, u selu Plesetskoje. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA