Najnovije

Vučić: Od četvrtka neće biti izvoza brašna, pšenice i kukuruza i ulja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostujući u jednoj emisiji kazao da je danas pripremljena odluka Vlade, da se država odrekne prihoda sa carine, za eventualni uvoz nafte iz trećih zemalja.

„Doneli smo konkretnu odluku Vlade, a to je dopuna odluka i smanjenje cariskih dažbina u 2022. godini. To će se odnositi na naftu iz trećih zemalja, ako budemo uvozili. Cena evrodizela je 179 dinara, a sutra će biti 193. To znači da bi NIS mogao da izdrži, ali male pumpe ne mogu da izdrže i to je čistih 14 dinara u gubitku. Mi smo doneli dodatnu odluku, da država plaća 20 odsto od ukupne akcize da bi mogla da stabilizuje cene i da ne idemo u preveliku inflaciju“ rekao je Vučić za televiziju B92.

Istako je i da sumnja u skori kraj ruske ofanzive i dodao da se čeka odluku Evropske unije u vezi sa sankcijama Rusiji.

„Nadam se kraju pregovora Rusa i Ukrajinaca, ali ne verujem u to. Očekujem nesumnjivi nastavak ruske ofanzive koji će da bude snažniji. Voleo bih da kažem da mogu da očekujem smirivanje tenzija i situacije, ali to ne očekujem. Ono što je važno za nas je da analiziramo šta se dogodilo juče i danas i šta će da se dogodi sutra. Došlo je do strašnih poremećaja, predsednik Bajden je odlučio da obustavi uvoz nafte gasa i uglja na teritoriju SAD, ali oni lako mogu da se izbore sa tim. Velika Britanija je donela odluku o nafti, ali ne o gasu i uglju. Ono što očekujemo sutra je odluka Evropske unije. Ako EU zabrani uvoz energenata iz Rusije, mi nemamo odakle da ih dobijemo“ rekao je Vučić.

On je dodao i da se sada "nalazimo u krizi najvećoj od 1945. godine".

Vučić je rekao da od četvrtka neće biti izvoza brašna, pšenice i kukuruza i ulja.

"Prethodna dva dana je toliko skočio izvoz pšenice i brašna" naveo je.

Posle Rusa, Basurin predviđa ujedinjenje Srba u u jednu državu, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA