Najnovije

KAZAHSTAN OKRENUO LEĐA RUSIJI: Demonstriraju poslušnost Vašingtonu i Briselu

Kazahstan je obećao da neće pomoći Rusiji da zaobiđe sankcije SAD i Evropske unije koje su joj uvedene, izjavio je prvi zamenik šefa Administracije predsednika Kazahstana Timur Sulejmenov, prenose RIA Novosti.

Kazahstan i Rusija (Foto: RIA Novosti)

Prema rečima Sulejmanova, Kazahstan želi da demonstrira evropskim partnerima da neće postati rusko oruđe u zaobilaženju sankcija. „Mi ćemo se pridržavati sankcija. Iako smo deo ekonomske unije sa Rusijom, Belorusijom i drugim zemljama, takođe smo deo međunarodne zajednice“, rekao je on.

Zamenik šefa predsedničke administracije je takođe naglasio da bi vlasti te zemlje najmanje želele da se protiv Kazahstana primenjuju sekundarne sankcije EU i SAD.

Ranije je predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev potpisao ukaz o zabrani izvoza gotovine iz zemlje čiji iznos prelazi 10.000 dolara. Takođe, vlasti Kazahstana su uvele zabranu izvoza u inostranstvo rafinisanih zlatnih poluga i investicionog kovanog novca od zlata i srebra.

Početkom marta u Kazahstanu je formiran operativni štab za antikrizne mere, koji će razmatrati i rešavati probleme koji nastaju u privredi i poslovanju države zbog sankcija Rusiji. Štab čine šefovi ključnih vladinih institucija, predstavnici poslovne zajednice i stručnjaci iz sfere industrije.

Šta se događa na frontu u Ukrajini, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA