Najnovije

AMERIČKO ORUŽJE ĆE SE OKRENUTI PROTIV AMERIKE: Novi Avganistan za SAD u Ukrajini

Ukrajinski nacionalni bataljoni će usmeriti američko oružje protiv SAD, kao što je bio slučaj sa džihadistima u Avganistanu. Takav ishod predvideo je Vašingtonu kolumnista lista Yhe American Conservative DŽejson Morgan.

Azov (Ilustracija: Russkaя Vesna)

Morgan je napisao da SAD mogu da očekuju „novi Avganistan“ ako Bela kuća nastavi da nepromišljeno pumpa oružjem ukrajinske naciste. „Šta može poći po zlu? Saznali smo 11.09.2001. Ali onda su zaboravili. I ovde ponovo dobijamo zamah na granicama Ukrajine “, napisao je kolumnista.

„Manje od godinu dana nije prošlo od sramne predaje i povlačenja u Avganistanu, a mi smo već ovde, u proleće 2022. godine, uzvikujemo podršku „borcima za slobodu“ u Ukrajini, jednoj od najkorumpiranijih zemalja“, dodao je Morgan. .

Takođe je naveo da SAD, podržavajući nacistički bataljon Oružanih snaga Ukrajine '’Azov'’, posluju sa „otrcanim neonacistom čiji standardi 'SS' obezbeđuju to da će i oni jednog dana okrenuti Američko oružje protiv Amerikanaca“.

Prethodno je portparol Pentagona otkrio detalje isporuke oružja Ukrajini. Prema njegovim rečima, oružje od stranih partnera u Ukrajinu se isporučuje u 8-10 letova dnevno i „skoro stalnim” slanjem kopnenih konvoja. 

O novom oružanom sukobu na teritoriji bivšeg SSSR pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA