Najnovije

”NEMAMO NI HRANE NI MUNICIJE, MORAMO DA SE PREDAMO”: Čuveni britanski plaćenik uhvaćen u Mariupolju!

U Mariupolju je uhvaćen poznati britanski plaćenik. Ejden Ejslin (poznatiji kao Cossack Grundi) ratovao je u redovima Kurda na Bliskom istoku, a zatim je otišao na teritoriju Ukrajine. Ovde je služio tri godine u bataljonu marinaca.

Foto: Jutjub

Prilikom oslobađanja Mariupolja uhvaćen je britanski plaćenik Ejden Ejslin. Prema rečima samog Ejdena, bio je prinuđen na kapitulaciju zbog nemogućnosti daljeg držanja grada.

Čini se da se predaja dogodila jutros, kako je britanski plaćenik izvestio na svom nalogu na društvenim mrežama.

„Prošlo je 48 dana, dali smo sve od sebe da odbranimo Mariupolj, ali nemamo drugog izbora nego da se predamo ruskim trupama. Nemamo ni hrane ni municije. Nadam se da će se ovaj rat uskoro završiti “, rekao je britanski plaćenik.

Za ovaj slučaj za sada nema druge potvrde osim njegove izjave, međutim, britanski plaćenici, po svemu sudeći, čak i aktivni oficiri NATO-a, zaista se nalaze u Mariupolju, iz kojeg je danas praktično nemoguće pobeći.

O hvatanju poznatog britanskog plaćenika u Mariupolju izveštavaju mnogi svetski sajtovi, ne samo ruski.

Do danas, ovo je zapravo prvi strani plaćenik iz Velike Britanije koji se predao, međutim, ni ruska strana ni jedinice DNR ne potvrđuju predaju britanskog militanta.

Stručnjaci primećuju da bi britanski plaćenik mogao biti razmenjen tokom sledeće razmene zarobljenika, međutim, nema zvaničnih izjava o ovom pitanju.

Više od hiljadu ukrajinskih marinaca predalo se u Mariupolju, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Vebtribun

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA