Najnovije

POTVRĐENE TVRDNJE KADIROVA: ”Položilo oružje 1.026 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca” (VIDEO)

U Mariupolju se predalo 1.026 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca, potvrdio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Foto: Jutjub

"U gradu Mariupolju, u oblasti metalurškog kombinata Iljič, kao rezultat uspešnih ofanzivnih dejstava ruskih oružanih snaga i policijskih jedinica Donjecke Narodne Republike, dobrovoljno je položilo oružje i prPedalo se 1.026 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca", rekao je Konašenkov, prenose Izvestija.

Prema njegovim rečima, među onima koji su se predali je i 47 žena. Među njima je 151 ranjenik i njima je pružena prva medicinska pomoć, nakon čega su prebačeni u gradsku bolnicu u Mariupolju.

Prethodno je lider Čenije Ramzan Kadrov saopštio da se u Mariupolju predalo više od 1.000 ukrajinskih marinaca.

U utorarak su iz Mairupolja dolazili dramatični snimci ukrajinskih marinaca, a prema izveštajima medija oni su ostali i bez municije. Takođe jedna grupa njih je objavila i video snimak u kom su najavili da nemaju izbora i da moraju da se predaju.

Takođe su rekli i da su ruske trupe opkolile grad i da je jedino još grupa "Azov" ostala da brani grad.

U Mariupolju je uhvaćen poznati britanski plaćenik. Ejden Ejslin (poznatiji kao Cossack Grundi) ratovao je u redovima Kurda na Bliskom istoku, a zatim je otišao na teritoriju Ukrajine. Ovde je služio tri godine u bataljonu marinaca. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA