Najnovije

Vulin: Licemerno ponašanje Hrvatske

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je povodom protestne note Hrvatske da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca i govoriti o dobrim namerama prema Srbima licemerno koliko i polaganje venaca na grobove ubijene dece u Jasenovcu od onih koji se klanjaju ustašama u Blajburgu.

Vulin (Foto: Jutjub)

Povodom protestne note Hrvatske zbog „neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da su Hrvatskoj daleko antifašisičke vrednosti.
„Rehabilitacijom Stepinca, ali i protestima, jer Srbija ne ćuti na rehabilitaciju politike pokrštavanje i genocida, zvanična Hrvatska pokazuje da su joj antifašističke vrednosti daleko kao što su bile i u vreme Jadovna i Jasenovca“, rekao je Vulin, sopštilo je Ministarstvo za rad.
Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je juče  protestnu notu Srbiji zbog "neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, objavila je agencija Hina, pozivajući se na izvore iz tog ministarstva.
Zagrebački sud poništio je u petak presudu Stepincu kojom su ga bivše komunističke vlasti 1946. osudile na 16 godina zatvora zbog saradnje sa ustaškim režimom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA