Najnovije

SVE JE POZORIŠNA PREDSTAVA: Amerika iscenirala podršku Ukrajini

Sjedinjene Američke Države su pružile ogromnu podršku Ukrajini u cilju povećanja profita nacionalnih vojno-industrijskih kompanija, piše kineski list Global Tajms.

Podrška Ukrajini (Foto: Pixabay)

„Ispostavilo se da je spas Ukrajine samo pozorišna predstava. Vašington je iskoristio veštački stvoren haos za svoju korist“, navodi se u članku.

Prema rečima autora članka, pored rasta akcija kompanija za proizvodnju oružja, administracija Bele kuće očekuje da okupi Evropu oko fiktivne opasnosti od „ruske pretnje“.

„Amerika je usmerila sve napore da ukrajinsku krizu pretvori u dugotrajnu. <…> Kijevu je dodeljena samo uloga piona“, zaključio je novinar.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, njen cilj je „zaštita ljudi koji su bili izloženi zlostavljanju, genocidu od strane kijevskog režima već osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, oružane snage te zemlje napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinsku vojsku i već su značajno smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni zadatak ruske vojske od početka intervencije je oslobađanje Donbasa.

Kako je Amerika izgubila važne saveznike, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA