Najnovije

VELIKI USPEH VOJSKE DNR U MARIUPOLJU: ''Azov'' polako ostaje bez živog štita (VIDEO)

Više od 100 ljudi izašlo je iz podruma kuća u blizini mariupoljskog pogona „Azovstalj” ka vojsci Donjecke Narodne Republike, navodi Telegram kanal WarGonzo.

Mariupolj (Foto: RIA Novosti)

„Sto dvadeset ljudi. Ne [ne iz fabrike], bili su u podrumima na kontrolnom punktu“, precizirao je izvor TASS-a u strukturama bezbednosti DNR.

Šef administracije predsednika Donjecke Narodne Republike Aleksej Nikonorov rekao je da niko nije koristio humanitarni koridor u blizini '’Azovstalja'’.

Ministarstvo odbrane Rusije je 19. aprila apelovalo na vlasti u Kijevu sa zahtevom da se civili povuku iz fabrike. Ovaj zahtev je izneo načelnik Međuresornog koordinacionog štaba Rusije za humanitarna pitanja u Ukrajini, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane general-pukovnik Mihail Mizincev.

On je naveo da Rusija garantuje bezbednu evakuaciju civila u bilo kom pravcu koji oni izaberu. General-pukovnik je istakao da je nasilno zadržavanje civila kao „živi štit“ terorizam.

Podsećamo, železara '’Azovstalj'’ je poslednje uporište Oružanih snaga Ukrajine i ekstremističkog puka '’Azov'’ u Mariupolju.

Kako je Amerika iscenirala podršku Ukrajini i pretvorila je u profit, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA