Najnovije

GENERAL KONAŠENKOV SE OBRATIO JAVNOSTI: Objavio najnovije informacije sa fronta

Ruske raketne i artiljerijske jedinice izvele su tokom noći udare na 1.053 ukrajinska vojna objekta, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Foto: mil.ru

On tvrdi da su da su ruske trupe uništile 496 ukrajinskih bespilotnih letelica, 2.388 tenkova i drugih oklopnih vozila od početka "specijalne vojne operacije u Ukrajini", prenosi TASS.

- Ukupno, sledeći ciljevi su eliminisani od početak specijalne vojne operacije: 140 aviona, 496 bespilotnih letelica, 253 raketna sistema zemlja-vazduh, 2.388 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 256 višecevnih raketnih sistema, 1.029 topova i minobacača poljske artiljerije i 2.232 specijalna vojna motorna vozila - rekao je ruski vojni portparol.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je ranije danas video snimak, na kojem se vidi kako "pametne rakete" uništavaju komandno mesto ukrajinske vojske.

- Visoko preciznom artiljerijskom municijom "Krasnopolj" izveden je napad na izviđački komandni punkt motorizovane pešadijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalazi u industrijskom objektu. Preciznim pogotkom uništen je štab jedinice - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane, preneo je TASS. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA