Najnovije

ŠARIĆU ODUZETA DVA SEFA I BLOKIRANI RAČUNI: Po nalogu Tužilaštva zaplenjena imovina Pljevljaka i njegovih saradnika

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon pokretanja nove istrage, Darku Šariću i članovima organizovane kriminalne grupe, koji su uhapšeni prošle nedelje, ali i licima koja su povezana sa njima, prema nezvaničnim informacijama, privremeno je zaplenjeno 20 vozila, blokirano desetak sefova, među njima i dva Šarićeva. Zamrznuti su im dinarski i devizni računi, zapečaćeni stanovi i zgrade.

Foto: Jutjub

Tužilaštvo je tražilo i da se ispita imovina pojedinih osumnjičenih i njihovih bliskih u inostranstvu. Sve ovo urađeno je jer se sumnja da ona potiče od novca stečenog vršenjem krivičnih dela.

Među privremeno oduzetim vozilima je 17 automobila od kojih su pet "blinde" i tri motora. Šarićevom advokatu Dejanu Lazareviću, zapečaćeni su sefovi i blokirani dinarski i devizni računi. Lazareviću su zaplenjena i dva stana u Beogradu, tri garaže, a pronađeni su mu i sefovi. Advokat je uhapšen istog dana kad i Šarić, a inače, živi u blizini kuće u kojoj je boravio Pljevljak tokom kućnog pritvora. Na teret mu se stavlja da je neposredno ili preko kriptovanih telefona dogovarao postavljanje eksplozivne naprave pod automobil biznismena iz Valjeva, kao i da je nameštao lažna svedočenja kako bi se diskreditovao Nebojša Joksović, koji je svedok saradnik u slučaju Šarića.

Kako saznajemo, od prve Šarićeve supruge privremeno su zaplenjena tri stana, od kojih su dva na Novom Beogradu. Sadašnjoj nevenčanoj supruzi Pljevljaka, Lani Popović, zaplenjeni su stanovi na Bulevaru umetnosti i u Šilerovoj ulici u Beogradu, kao i zgrada u Šapcu. Supruzi Darkovog brata Duška zaplenjen je stan u Čajetini.

U imovini koja se vodi na treća lica je i porodična stambena zgrada u Kralja Aleksandra, stan na Bulevaru Arsenija Čarnojevića, garaže. Sef je zapečaćen i Danilu O., nekadašnjem policajcu, rodom iz Pljevalja, koji je jedan od najbližih ljudi Darka Šarića. On je, navodno, godinama bio direktor firme za obezbeđenje, za koju se sumnja da je bila Šarićeva.

Inače, protiv Šarića se trenutno vodi nova istraga zbog sumnje da je od početka 2020. godine, tokom boravka u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, formirao novu kriminalnu grupu. NJeni pripadnici su, tvrdi se, komunicirali sa njim preko satelitskih telefona i učestvovali u nabavci narkotika iz Južne Amerike. Šarić je osumnjičen i da je organizovao neka ubistva.

Na listi zemljište u Vrdniku

Tužilaštvo je privremeno zaplenilo i imovinu od osumnjičenog policajca D. M. i to 12 ari zemljišta u Vrdniku. Članu grupe Bojanu S., privremeno je zaplenjeno zemljište s dve kuće u Kruševcu. Aleksandru B. koji je uhapšen je subotu, zaplenjeni su stanovi i u Beogradu, Valjevu i Čajetini.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA