Najnovije

KNEŽEVIĆ: Manjinska vlada zaokružuje projekat poželjnih Srba

Formiranje manjinske vlade će u potpunosti zaokružiti projekat ''poželjnih'' Srba u Crnoj Gori, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević uz ocenu da će oni kao ''institucionalni fikusi'' predstavljati alibi za, kako kaže, svaki naredni antisrpski potez vlade Dritana Abazovića.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

On je naveo da je i vlada Zdravka Krivokapića sprovela niz antirspkih odluka da bi joj, kako kaže, pozavideli Milo Đukanović i Duško Marković kao glavni ideolozi takve politike.

''To najbolje govori o relativnosti pojma ''Srbin'' u Crnoj Gori jer svi, čim uđu u Vladu prestaju biti Srbi optužujući one druge Srbe zato što su bili prinuđeni da izdaju'', rekao je Knežević u intervjuu za Novosti.

Kako kaže, Abazović i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković su odlučili da ''daju veštačko disanje'' Đukanoviću pod izgovorom da on politički neće preživeti.

''Ali, kako vreme prolazi, u susret izglasavanju manjinske vlade, vidimo da Abazović i Joković ostaju bez vazduha, i da će ih Đukanović vrlo brzo priključiti na respirator'', naveo je Knežević.

Dodao je da vlada koja zavisi od glasova DPS nije ništa drugo nego projekat Đukanovića, preko koga se, kako kaže, iz pozicije totalnog gubitnika vraća kao kontrolor procesa koji može prekinuti kad poželi.

Knežević, takođe, smatra da globalne prilike i dešavanja na istoku Evrope nisu značajno doprinele formiranju manjinske vlade, jer su i Krivokapić i Đukanović sve vreme sprovodili instrukcije iz zapadnih ambasada.

''S malom razlikom, što je Krivokapić uspeo nešto što nije uspelo nijednom premijeru iz redova DPS - da Crna Gora od strane Rusije bude označena kao neprijateljska država''.

To, kako kaže, posebno dobija na težini jer je Krivokapić na izborima zastupao politiku poboljšanja odnosa sa Rusijom i Srbijom.

''Ako pogledamo na kom su nivou ovi odnosi, onda je jasno zašto naša spoljna politika neodoljivo liči na let muve bez glave'', naveo je Knežević.

O popisu stanovništva u Srbiji pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA