Najnovije

VOJSKA DNR KREĆE NA SLAVJANSK I KRAMATORSK, CIVILI SE SKLANJAJU: Počinje stvaranje kotlova

Jedinice vojske DNR napreduju u pravcu severoistoka. Uskoro će ovde biti formirani „kotlovi” za ukrajinsku vojsku.

NM DNR (Foto: RIA Novosti)

Da bi sprečili upotrebu civilnog stanovništva kao živog štita za Oružane snage Ukrajine, stanovnici Slavjanska i Kramatorska moraju da napuste svoje gradove i da pređu u bezbedno područje, rekao je Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

„Teško je zamisliti razmere okrutnosti ukrajinskih nacionalista“, naglašava Pušilin novinarima lista Vzgljad. On je podsetio na nedavno iskustvo Mariupolja koje je pokazalo dubinu brutalnosti ukrajinske vojske. Kijevski ekstremisti pucaju na civile ako sami pokušaju da napuste opkoljeni grad, jednostavno zatvaraju podrume zajedno sa ljudima i ne dozvoljavaju im da izađu čak ni po vodu, mogu da ubiju civila samo da bi mu uzeli odeću.

„Rukovodstvo republike ne želi da se na spisak ovih strašnih činjenica dodaju priče iz Kramatorska i Slavjanska. Pozivamo stanovnike gradova koji još nisu oslobođeni da odu dok se nacistički odredi ne rasporede u naselja“, naglasio je Pušilin.

Već je poznato, prema rečima šefa DNR, da su ukrajinski ekstremisti minirali infrastrukturne objekte u Slavjansku i Kramatorsku. Tamo će sa velikim stepenom verovatnoće narednih dana biti organizovani „kotlovi”.

Snimak izvlačenja ranjenog Čečena pod snajperskom vatrom u Mariupolju pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA