Najnovije

ČESTITAMO NARODE: Parlament Srbije bez Luke Kebare i Srbislava Filipovića

Sudeći prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije po kojima će Srpska napredna stranka imati 120 poslaničkih mandata u skupštinskim klupama neće biti mesta za naprednjačke udarne pesnice, čiji je osnovni zadatak poslednjih godina bio da blate opoziciju, novinare, glumce, pisce. Praveći izbornu listu, naprednjaci su se očigledno preračunali, verujući da će ponoviti uspeh iz 2020. godine kada su osvijili 188 mandata, pa su tako ljude na koje inače računaju stavili u drugu polovinu liste.

Foto: Tviter printskrin

Čak i da sve nestranačke ličnosti i budući članovi vlade vrate poslaničke mandate, u skupštinu ponovo neće moći Srbislav Filipović, koji se vinuo u svet naprednjačkih zvezda izjavom da je” Dragan Đilas najveći lopov, bednik, ali i vođa kriminalnih klanova čiji je cilj ubistvo predsednika Srbije”.

Sudeći po 143. mestu na izbornoj listi u poslaničke klupe neće ni Adam Šukalo, čovek koga je opozicija početkom februara optužila da “uvozi birače iz Republike srpske u Beograd. On je to negirao prozivajući opoziciju da radi za potrebe stranog faktora, kritikujući čak i vladiku Grigorija da deli srpski narod podrškom Vladeti Jankoviću za gradonačelnika Beograda.

Osim Šukala, ukoliko naprednjaci budu poštovali redosled na izbornoj listi, u skupštinske klupe, nakon nekoliko uzastopnih mandata, neće moći ni Vladimir Marinković, nekada potpredsednik Rasima LJajića u SDPS. Od pre nekoliko godina Marinković je član Stpske napredne stranke i tada ne prestaju njegovi hvalospevi “vođi”, tako da je u jednom trenutku Vučića uporedio sa Milanom Stojadinovićem u Kraljevini Jugoslaviji.

U skupštinskim klupama neće biti mesta ni za Đorđa Dabića, tridesetjednogodišnjeg pravnika iz Čajetine, vlasnika lanca pekara „Oklagija“ na opštinama Vračar i Stari grad u Beogradu, regrutovanog u “Akademiji budućih lidera”naprednjaka”. Neće biti mesta ni za Dejana Kesara, ali ni za dugogodišnjeg pro-NATO naprednjaka Dragana Šormaza.

Sudeći po 161. mestu na izbornoj listi SNS, u skupštinske klupe neće ni mladi lav Luka Kebara, koji je takođ izdanak partijske Akademije za mlade lidere. NJegova obraćanja u prošlom sazivu parlamenta, čak i ono obraćanje na kineskom jeziku izazivalo je “transfer blama”, zgranutost i brojne podsmehe na društvenim mrežama. Ovaj mladi naprednjački kadar u dodvaravanju lideru SNS otišao je toliko daleko da je u jednom trenutku optužio Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Borisa Tadića za deficit toaleta i ve-ce papira u Srbiji. Svako izlaganje inače je završavao rečima – živeo Aleksandar Vučić, živela Srpska napredna stranka, živela Srbija.

Mesta u skupštinskim klupama, sudeći po sadašnjem rasporedu snaga neće biti ni za Đorđa Todorovića, koji se doduše u izbornoj noći pojavio tik iza svog lidera Aleksandra Vučića. Poslednjih meseci on je bio i česti učesnik debate ”Reč na reč“ RTS-a, u kojim se po pravilu bavio Marinikom Tepić i Draganom Đilasom, nazivajući ih redovno antivakserima.

Građani Srbije ipak će moći i dalje da slušaju Nebojšu Bakarca, Lava Grigorija Pajkića, ali i doktora za uvrede Marka Atlagića. Srpska napredna stranka nesumnjivo će za sve kadrove, koji su ispali iz poslaničke kombinacije, naći uhlebljenje u nekim državnim institucijama i javnim preduzećima, ali ih bar u parlamentu neće biti za izvesno vreme.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA