Najnovije

Crnogorcima opet zaplenili 6 tona kokaina!

Dvojica državljana Crne Gore i petorica Brazilaca uhapšeni su pre nekoliko dana u velikoj akciji policije na otvorenom moru kod Zelenortskih ostrva, a na ribarskom brodu pronađeno je oko šest tona kokaina, čija vrednost se procenjuje na 350 miliona dolara.

Foto: Jutjub

Kako prenosi navy.mil, u akciji je učestvovala američka mornarica, ali i Interpol, a na brodu je pronađeno 6.000 kilograma, najverovatnije kokaina. Akcija je počela još 1. aprila.

„Sjedinjene Države imaju dugogodišnju posvećenost pružanju podrške afričkim državama u rešavanju njihovih bezbednosnih izazova u domenu pomorstva“, rekao je general major američke vojske Gregori Anderson, koji je komandovao operacijom.

Organi reda su pregledali brod i zaplenili oko 6.000 kilograma kokaina, čija je ulična vrednost veća od 350 miliona dolara, a tokom akcije privedeno je sedam osoba, među kojima su i dvojica državljana Crne Gore.

Direktor nacionalne policije Kabo Verdea Rikardo Gonkalves saopštio je ranije medijima da je droga nađena u luci Praja, kao i da su spisi predmeta tajni.

Akciju je, kako je rekao, izvela policija, preko Centralnog odeljenja za istrage o trgovini narkoticima.

„Takođe smo imali relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droge, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva“, dodao je Gonkalves.

Od srede ujutru, brod američke mornarice koji je u službi Afričke komande američkih oružanih snaga (Africom), usidren je kod grada Praja.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA