Najnovije

Novi kotao kod Pavlograda; Žestoke borbe od Izjuma ka Slavjansku; U Mariupolju Azov pruža poslednji otpor (MAPA)

Rat u Ukrajini šao je u 44. dan, od početka ruske vojne operacije 24. februara. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

Foto: mil.ru

U međuvremenu, nastavlja se uništavanje skladišta nafte i strateški objekti širom zemlje. Vojna pojačanja stižu na front u Donbasu.

Vojni analitičar i ratni dopisnik Vladislav Ugoljni dao je kratak rezime neprijateljstava za 6-7. aprila:

HARKOVSKI PRAVAC - Nepromenjen: linija fronta u oblasti Harkova leži duž naselja Zoločov - ruska Lozovaja - Cirkuni - Olhovka - Čugujev - Zmijev - Balakleja.

SEVERNI BOK LUKA (od Balakleje do Popasne) - U oblasti Izjuma se vode borbe za sela Suligovka i Dolgenkoje da bi stigli do Slavjanska i dalje napredovali ka Barvenkovu. U Severodonjeckoj aglomeraciji nastavljaju se borbe u industrijskoj zoni Rubižnje, kao i na periferiji Kremenne i Severodonjecka. Borbe za Popasnu se nastavljaju, pojačan je rad artiljerije u rejonu Zolota. Na Bahmutki je zauzet 29. punkt Oružanih snaga Ukrajine, NM LNR je krenula na Novotoškovski.

CENTRALNI FRONT (od Popasne do Marinke) - U oblasti Avdiivka nakon oslobođenja Novobahmutke - nema promena. Na jugu se nastavljaju borbe za Mariinku. Južno od nje, zabeležen je napredak u oblasti Novomihailovka i njeno blokiranje.

JUŽNI BOK LUKA (od reke Dnjepar do Mariinke) - Linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. Borbe se nastavljaju između Velike Novoselke i Ugledara, ovaj je blokiran. U toku su borbe za oslobođenje Ugledara.

MARIUPOLJSKI KOTAO - Borbe se nastavljaju u gradu, detaljna mapa. Glavni centri otpora: teritorija luke, Azovstal, fabrika po imenu Iljič.

Ovde se vode teške borbe. Iza njih, Rusi kontrolišu glavne putne raskrsnice, ali čišćenje se nastavlja.

PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV – Stanje nepromenjeno: borbe se vode na administrativnim granicama Hersonske oblasti naspram Nikolajeva i Krivog Roga duž Crnog mora - Aleksandrovka - Snigirevka - Velika Aleksandrovka - reka Dnjepar.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija pretrpela značajne gubitke tokom specijalne operacije u Ukrajini. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn/telegram zola_of_renovation

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA