Najnovije

VUČIĆ NIJE DIZAO SLUŠALICU DAČIĆU: Ignoriše ga od izbora

Aleksandar Vučić i sam iznenađen neočekivano dobrim rezultatom SPS-a na izborima, govoreći sinoć o Ivici Dačiću, istakao je da ga je ovaj od izborne noći pozvao preko 10 puta.

Vučić i Dačić (Foto: Jutjub)

- Zvao me je sigurno 10 do 12 puta od izborne noći. Ja sam zahvalan Dačiću na podršci, ali mi je čudno kako niko nije primetio da su oni billi 4 puta u vladi i kada nam nisu bili potrebni - istakao je Vučić.

Osim toga, predsednik naprednjaka je zamerio Dačiću što je u kampanji išao na odmor, dok je "on morao da vodi državu", te je istakao da to nije fer.

Da situacija nije nimalo povoljna za Dačića i SPS govori i činjenica da se koalicioni partner naprednjaka u izbornoj noći gotovo izvinjavao zbog dobrog rezultata SPS. Dačić je odmah nakon proglašenja rezultata izbora čestitao Vučiću "istorijsku pobedu" na predsedničkim izborima i još jednom iskazao lojalnost time što je rekao da su iz SPS spremni za dalju saradnju sa naprednjacima.

Kako sada stvari stoje, Vučić ne planira da sastavlja vladu zajedno sa SPS, pa će, po svemu sudeći, novu vladu SNS sastavljati sa manjinskim strankama i ostalim partnerima sa koalicione liste. Kako će to uticati na dalju spoljnu politiku Srbije, ali i unutrašnju, ostaje da se vidi.

Kako Vučić više nije de fakto deo SNS, saznajte OVDE.

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA