Najnovije

RUSI LEČE PRIPADNIKE ''AZOVA'': Bolji smeštaj nego u Azovstalju (VIDEO)

Rusko Ministarstvo odbrane danas je objavilo video zapise ukrajinskih boraca koji su na bolničkom lečenju nakon što su se predali u opkoljenoj železari Azovstalj u Marijupolju.

Azov (Foto: Jutjub)

Na jednom snimku prikazana je grupa muškaraca kako leže na krevetima u bolničkoj sobi, a dvojica su nakratko govorila pred kamerom, prenosi Rojters.

Jedan od njih kaže da je imao pristup hrani i lekarima, dok je drugi napomenuo da je bio previjen i nije imao primedbi na lečenje.

Dodaje se da je na drugom video snimku čovek s ranom na glavi izjavio je da je dobro hranjen i da se osoblje brine o njemu, kao i da nije bio pod bilo kakvim fizičkim ili psihološkim pritiskom.

Rojters navodi da nije bilo moguće utvrditi da li su muškarci govorili slobodno, prenosi Tanjug.

Rusija je ranije saopštila da se od ponedeljka predalo ukupno 959 boraca Azovstalja, uključujući 80 ranjenika koji se leče u Novoazovsku u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Rojters još dodaje da su ukrajinski zvaničnici obustavili svu javnu diskusiju o sudbini boraca koji su poslednji ostali u Azovstalju, zadržavajući se više nedelja u tunelima i bunkerima te železare pod jakim ruskim granatiranjem.

Kako su Čečeni postupali prema pripadnicima '’Azova'’, pogledajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA