Najnovije

''Sramno da Beograd bude evropska LGBT prestonica 2022.''

Srpska koalicija NADA koju čini POKS Vojislava Mihailovića, DSS i 25 udruženja građana najoštrije osuđuje jučerašnji početak tzv. "Nedelje ponosa" kao uvoda u održavanje tzv. Europrajda u Beogradu i smatra to velikom sramotom za naš narod i državu.

LGBT zastava (Foto: Pixabay)

"Zakonom su garantovana ista prava za sve građane, bez obzira na seksualnu orijentaciju, ali niko nema pravo, naročito manjina da agresivno promoviše i nameće svoje vrednosti većini. Jasno je da jučerašnji događaj i najavljene šetnje u septembru LGBT populacije za cilj imaju ponovni pokušaj stavljanja na dnevni red Zakona o istopolnim brakovima, protiv koga ćemo se vrlo odlučno boriti u Skupštini, braneći i Ustav Srbije" – izjavio je predsednik DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

"Od kada se kod nas održavaju tzv. Parade ponosa, one su služile za vređanje države, njenih simbola, kao i nacionalnih i verskih osećanja većine našeg naroda, a ne za promovisanje različitosti. Sve dok je to tako, protivićemo se svakom takvom događaju. Mi kao narod imamo čemu da se ponosimo iz naše slavne istorije. To svakako nisu ove parade gej populacije" – izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

O pitanju Makedonskie pravoslavne crkve pročitajte OVDE.

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA