Najnovije

ZAPOROŠKA OBLAST ULAZI U SASTAV RUSIJE: Ruski vicepremijer objasnio tok integracije (VIDEO)

Zamenik premijera Marat Husnulin je visoko ocenio izglede za integraciju Zaporoške oblasti sa Rusijom.

Melitopolj (Foto: RIA Novosti)

"Verujem da je perspektiva regiona da radi u našoj bliskoj ruskoj porodici. Zato sam došao ovde da pružim maksimalnu pomoć za integraciju", rekao je on.

Vicepremijer je napomenuo da Rusija namerava da obnovi sve oslobođene teritorije. Sada se obračunava iznos potrebnih sredstava za to.

Prema rečima Husnulina, stanovnici Zaporoške oblasti će ovog meseca početi da primaju penzije i plate u rubljama. Tako će ruska valuta postepeno zameniti grivnu.

On je ocenio i budućnost Zaporoške nuklearne elektrane, koja će, prema njegovim rečima, biti spremna da strujom snabdeva i Ukrajinu.

„Ako je energetski sistem Ukrajine spreman da prihvati i plati novac, onda ćemo raditi, ako ne prihvate,- radiće za Rusiju“, objasnio je zamenik predsednika ruske vlade.

Pored toga, on je obećao da će dovesti u red sve puteve koji spajaju oslobođene teritorije sa Rusijom. On je pojasnio da će se njihova obnova odvijati u okviru nacionalnog projekta „Sigurni kvalitetni putevi”.

Husnulin je takođe primetio dobar potencijal Zaporoške oblasti u proizvodnji građevinskog materijala i predložio da se u obnovu oslobođenih teritorija, uključujući DNR i LNR, uključi što veći broj preduzeća u regionu.

Ruska vojska je tokom specijalne operacije u Ukrajini preuzela kontrolu nad celom Hersonskom oblašću na jugu zemlje i Azovskim delom Zaporoške oblasti. Na ovim teritorijama su formirane civilno-vojne uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radio stanica, obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom.

Kako Čečeni odvoze pripadnike puka '’Azov'’, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA