Najnovije

POSLANI SMO DA UMREMO! Oružane snage Ukrajine na frontu odbijaju da se bore (VIDEO)

Na ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak jedinica ukrajinske vojske koje odbijaju nastavak borbe.

Foto: public

Ovoga puta, vod 3. bataljona 115. brigade Oružanih snaga Ukrajine odbio je da brani Severodonjeck, napisavši apel Zelenskom i glavnokomandujućem Oružanih snaga Ukrajine Zalužnom:

- Odbijamo da izvršimo borbene zadatke jer nemamo pojačanja u zaleđini. Nema teške opreme. Dve nedelje čekamo pojačanje, ali ga nema. Šalju nas u sigurnu smrt. Komande nema. Nema tehnike i poštovanja ljudi. ... u takvim uslovima odbijamo da izvršavamo borbene zadatke!

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema tome, prema njemu, planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbase.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape specijalne operacije – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

Zarobljenike iz ukrajinskog puka ''Azov'', koji su se predali ruskim snagama u Mariupolju, u pritvor vozi i sprovodi Fondacija Ahmat Kadirov iz Čečenije. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA