Najnovije

SRAMNO: Hag odbija da pusti na slobodu generala Pavkovića, oglasio se general Delić

Zahtev generala nekadašnje Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića za puštanje na slobodu iz zatvora u Finskoj nakon 2/3 odslužene kazne je odbijen. Ovim povodom oglasio se i parlamentarni patriotski pokret "Nema nazad, iza je Srbija" na čijem čelu je general Božidar Delić, čije saopštenje prenosimo u celosti.

Foto: Jutjub

”Iako su finske vlasti ponašanje generala Pavkovića ocenile besprekornim, Carmel Agius odbio je njegov zahtev za puštanje na slobodu.

Besmisleno je obrazloženje nekadašnjeg malteškog advokata, a danas Haškog sudije, da bi general Pavković u 76. godini, posle 16 godina provedenih u zatvoru i nakon 23 godine od završetka rata, mogao da ponovi „zločin“ i da utiče na svedoke.

U vreme dok su pitanja skraćenja kazne bile u nadležnosti sudskog veća, odluke su u 100% slučajeva donošene u korist osuđenih. Međutim, od kako su ingerencije prebačene na sudiju pojedinca svi zahtevi koji se tiču pripadnika srpskog naroda odbijeni su.

Pozivamo vlast da u najkraćem roku ove činjenice predstavi međunarodnoj javnosti, da u UN pokrene pitanje diskriminacije svojih građana pred ovim sudom, i time dokaže dimenziju svog međunarodnog ugleda o kome svakodnevno govori u domaćim medijima.”

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA