Najnovije

KONAŠENKOV IZVEŠTAVA O STANJU NA FRONTU: Evo šta su juče Ukrajinci izgubili!

Ruske snage su tokom jučerašnjeg dana uništile tri baterije ukrajinskog višecevnog raketnog sistema „Grad“ i jednu stanicu za radioelekotronsku borbu „Bukovelj“, izjavio je na redovnom brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Foto: rusvesna.su

Pored toga, kako je kazao, artiljerijskim i raketnim napadima uništeno je i 41 uporište ukrajinskih snaga i ukupno 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica.

- Naše raketne snage gađale su ukupno 583 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom protivnika, 41 komandni centar, 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica, između ostalog i tri baterije sistema `Grad“ i stanica za radioelektrosnku borbu `Bukovelj` - precizirao je Konašenkov.

Istovremeno, ruske PVO snage su tokom jučerašnjeg dana oborile i 11 ukrajinskih dronova, a presretnute su i dve ukrajinske rakete lansirane iz sistema „Smerč“.

Sa druge strane, avijacija je, prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora, gađala 26 lokacija gde se nalazila ukrajinska vojska i uništila preko 210 ekstremista, onesposobila 38 jedinica vojne tehnike i uništila skladište sa municijom i to u blizini mesta Krasni Liman.

Ruski udarni helikopteri Ka-52 „Aligator“ uništili su vojnu tehniku i kamuflirane položaje protivnika u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA