Najnovije

OD NJIH SE NE MOŽETE SAKRITI: Ruski „Aligatori“ uništili kamufliranu vojnu tehniku u Ukrajini (VIDEO)

Ruski udarni helikopteri Ka-52 „Aligator“ uništili su vojnu tehniku i kamuflirane položaje protivnika u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: RIA

Na video-snimku koje je objavilo Ministarstvo vidi se kako se par helikoptera Ka-52 najpre priprema za poletanje, zatim patrolira i izvodi raketni napad na vojnu tehniku i kamuflirane neprijateljske položaje, a zatim se vraća na aerodrom.

„Meta je pogođena sa udaljenosti od pet kilometara. Imamo visokoprecizne borbene funkcije s obzirom da je na helikopteru ugrađena optičko-elektronska stanica koja omogućava otkrivanje neprijatelja na udaljenosti većoj od 10 kilometara“, precizirao je navigator helikoptera.

Prema njegovim rečima, ta stanica pomaže i u korišćenju navođenog raketnog naoružanja. „Pomoću nje vidimo kako je meta pogođena, samu eksploziju, gde je pao projektil“, dodao je on.

Helikopter Ka-52 „Aligator“ napravljen je na bazi udarnog helikoptera Ka-50 „Crna ajkula“. Namenjen je za uništavanje oklopne i neoklopne tehnike, ljudstva i vazdušnih meta na bojnom polju. Ka-52 je dvosed. To omogućava bolju komunikaciju između pilota, što je posebno važno kada se helikopter koristi kao komandna letelica.

Pripadnici ruske nacionalne garde uništili su uporište ukrajinske vojske kod Luganska, a tom prilikom likvidirano je 20 vojnika. Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA