Najnovije

RUSIJA SE NE ŽURI: Nacizam u Ukrajini ne sme ponovo dići glavu – mora biti iskorenjen

"Zadaci specijalne vojne operacije u Ukrajini biće ispunjeni, Rusija ne juri vremenske rokove i nacizam mora biti iskorenjen u potpunosti, u suprotnom će za nekoliko godina podići glavu", izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Foto: Jutjub

„Ne jurimo rokove. Svi ciljevi koje je postavio predsednik Rusije Vladimir Putin biće ispunjeni. Drugačije ne može biti, pošto je istina, uključujući i istorijsku, na našoj strani. Saosećanje, pravda, dostojanstvo su moćne ujedinjujuće ideje koje smo uvek stavljali i stavljaćemo u prvi plan,“, rekao je Patrušev u intervjuu za list „Argumenti i fakti“.

Prema njegovim rečima, sudbinu Ukrajine će odrediti ljudi koji žive na njenoj teritoriji. „Podsećam da naša zemlja nikada nije kontrolisala sudbinu suverenih sila“, dodao je sekretar SB.

On je prokomentarisao i sumnje iznete na Zapadu u postojanje neonacista u Ukrajini.

„Verovatno zapadnjaci neće skinuti ružičaste naočare dok brutalni ukrajinski nasilnici ne počnu da besne na njihovim ulicama“, napomenuo je Patrušev.

U isto vreme, on smatra da Rusija ima pravo da zahteva reparacije od zemalja koje su sponzorisale ukrajinsko rukovodstvo..

„DNR i LNR bi od njih trebalo da traže naknadu za svu materijalnu štetu pričinjenu tokom osam godina agresije. I sam ukrajinski narod zaslužuje reparacije od glavnih pokretača sukoba, odnosno SAD i Britanije“, zaključio je bezbednjak.

Šta je izjavio predsednik Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin možete pročitati OVDE.

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA