Najnovije

NOVO SAOPŠTENJE KONAŠENKOVA: Oboren Mi-8, avijacija neutralisala 46 područja koncentracije ljudstva i tehnike, deminirana luka Mariupolj

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov obratio se javnosti.

Saopštenje glasi:

- U gradu Mariupolju Donjecke Narodne Republike, oslobođenom od ukrajinskih militanata, završeno je deminiranje i demilitarizacija morske luke, koja je počela da funkcioniše svakodnevno.
 
- Visokoprecizne rakete dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja u gradu Zaporožju uništile su proizvodne pogone fabrike "Motor sič", koja je proizvodila avionske motore za borbenu avijaciju ukrajinskog vazduhoplovstva, uključujući i bespilotne letelice.

- Pored toga, u rejonu železničke stanice Pokrovskoe u Dnjepropetrovskoj oblasti uništene su jedinice rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine, koje su prebačene radi pojačanja grupacije ukrajinskih trupa u Donbasu.


 
- Tokom dana, visokoprecizne vazdušne rakete su uništile tri komandna mesta, uključujući komandno mesto 14. Mehanizovane brigade i centar veze u rejonima Vrubovke i Bahmuta, radiotehnički centar Oružanih snaga Ukrajine u oblasti naselja Dnjeprovskoe, Nikolajevska oblast; centar logistike 72. Motorizovane brigade u rejonu Soledara, dva skladišta goriva u okrugu Kovjagin i Bezljudovka Harkovske oblasti, dva radarska položaja PVO i vojnu tehniku u skladišnoj bazi kod naselja Bahmut, kao i 16 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.
 
- Operativno-taktička avijacija neutralisala je dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u rejonima naselja Dolina u Harkovskoj oblasti i Posad-Pokrovskoe u Nikolajevskoj oblasti, štab teritorijalne odbrane u naselju Soledar, kao i 46 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike. Ukupno je uništeno više od 300 neprijateljskih vojnika kao rezultat vazdušnih udara, kao i 46 jedinica vojne tehnike.


 
- Ruski PVO sistemi oborili su jedan helikopter Mi-8 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine iznad naselja Barmošovo, Nikolajevske oblasti. Takođe, 11 ukrajinskih bespilotnih letelica je oboreno u oblastima ostrva Zmejni, naselja Glubokoe, Prvoštravnevoe, Boljšoi Prohodi Harkovske oblasti, Verhnetorecko, Stavki, Terni, uključujući jedan Bajraktar ​​TB-2 u rejonu Šandrigolova Donjecke Narodne Republike.
 
- Raketne trupe i artiljerija neutralisale su 51 komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine, 385 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, kao i 53 položaja artiljerijskih i minobacačkih jedinica na vatrenim položajima.

Jutarnji izveštaj sa fronta možete pročitati OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA