Najnovije

Ukrajina je zauvek izgubila izlaz na Azovsko more!

Ukrajina je zauvek izgubila izlaz na Azovsko more, pošto se Zaporoška i Hersonska oblast nikada neće vratiti pod kontrolu kijevskog režima, izjavio je član glavnog Saveta vojno-civilne administracije regiona Vladimir Rogov.

Foto: pixabay.com

Ranije je stalni predstavnik Krima pri ruskom predsedniku, zamenik premijera krimske vlade Georgij Muradov izjavio da je nakon oslobođenja Marijupolja, Azovsko more postalo more koje zajedno koriste Rusija i Donjecka Narodna Republika.

„Ukrajina je zauvek izgubila Azovsko more. Luke u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti nikada više neće biti ukrajinske. Uveren sam da će, nakon ujedinjenja naših oblasti sa Rusijom, Azovsko more ponovo, kako je to bilo i ranije, postati isključivo unutrašnje more Ruske Federacije“, istakao je Rogov.

Rogov je prethodno izjavio da je povratak Zaporoške oblasti pod kontrolu Ukrajine isključen, isto kao i pregovori sa kijevskim režimom, i da budućnost oblasti može biti samo u sastavu Rusije. On je dodao je da je u oslobođenom delu Zaporoške oblasti uvedena bivalutna zona, odnosno da može da se plaća i u grivnama, i u rubljama.

Ranije je poslanik Državne dume ispred Krimske oblasti Mihail Šeremjet izjavio da je Ukrajina usled specijalne operacije i oslobođenja od ukrajinskih nacionalista Hersonske i južnog dela Zaporoške oblasti, faktički izgubila izlaz na Azovsko more, čime su srušeni planovi NATO-a da se učvrsti u toj oblasti posredstvom formiranja vojnih baza.

Druga četa 46. odvojenog streljačkog bataljona žali se predsedniku na žalosno stanje jedinica. Snimak njihovog obraćanja možete pogledati OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA