Najnovije

VLASTI ZAPOROŠKE OBLASTI: Ukrajinske vojne baze predati Rusiji – zbog bezbednosti!

Ukrajinske vojne baze na oslobođenim teritorijama u oblasti Azovskog mora treba predati Rusiji kako bi se osigurala bezbednost stanovništva, izjavio je član glavnog Saveta za vojno-civilnu administraciju Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Foto: Jutjub

„Duboko sam ubeđen da zalog bezbednosti Zaporoške oblasti treba da bude stalno prisustvo ruskih trupa. To će nam omogućiti razumevanje, mir i bezbednosne garancije. Ruska vojna baza može se razmestiti na mestu sada već bivše ukrajinske vojno-mornaričke baze ‘Vostok’, koja se nalazi u oslobođenom gradu Berdjansku na obali Azovskog mora. Još korisnija bi bila vojno-vazduhoplovna baza u Melitopolju“, istakao je Rogov.

On je prethodno izjavio da je Ukrajina je zauvek izgubila izlaz na Azovsko more, pošto se Zaporoška i Hersonska oblast nikada neće vratiti pod kontrolu kijevskog režima. Takođe je istakao da je povratak Zaporoške oblasti pod kontrolu Ukrajine isključen, isto kao i pregovori sa kijevskim režimom, i da budućnost oblasti može biti samo u sastavu Rusije.

Kako je objavljeno ranije, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o pojednostavljenju dodeljivanja državljanstva Ruske Federacije stanovnicima Zaporoške i Hersonske oblasti Ukrajine.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak aktivnosti artiljerijske jedinice u čijem naoružanju se nalazi haubica od 203 mm - "Malka". Video možete pogledati OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA