Najnovije

POGLEDAJTE: „Cirkon“ uspešno pogodio morski cilj udaljen 1.000 kilometara (VIDEO)

Fregata „Admiral Gorškov“ izvela je probno lansiranje „Cirkona“ u Barencovom moru, a hipersonična raketa pogodila je morski cilj na udaljenosti od oko 1.000 kilometara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Foto: RIA

„Danas je glavna fregata projekta 22350 ‘Admiral Flote Sovjetskog Saveza Gorškov’ iz akvatorije Barencovog mora ispalila hipersoničnu krstareću raketu ‘Cirkon’ na položaj morskog cilja u Belom moru. Lansiranje rakete obavljeno je u okviru testiranja novih vrsta oružja“, navodi se u saopštenju.

Kako se još dodaje, prema podacima objektivne kontrole, hipersonična krstareća raketa „Cirkon“, uspešno je pogodila morski cilj koji se nalazio na udaljenosti od oko 1.000 kilometara, a lansiranje rakete odgovara zadatim parametrima.

„Cirkon“ je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute. Ona može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi. Rakete „Cirkon“ mogu da dostignu brzinu do devet maha (preko 10.000 kilometara na sat), a njihov domet je preko 1.000 kilometara. Planirano je da ovim raketama budu naoružane podmornice i brodovi.

Tokom ofanzive, ruski padobranci, podržani artiljerijom, suzbili su otpor uporišta Oružanih snaga Ukrajine. Odlučnom akcijom primorali su ukrajinske militante da napuste svoje položaje, a nakon toga odbili su i kontranapad! Snimak pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA