Najnovije

UKRAJINSKI MINISTAR IZVREĐAO NATO I PRIZNAO: "Stiže nam još teškog naoružanja iz SAD"

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba saopštio je juče nakon telefonskog razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da u Ukrajinu stiže još teškog naoružanja.

Foto: army.mil

- Teško naoružanje je u vrhu agende Kijeva i stiže nam još isporuka - napisao je Kuleba na Tviteru.

Razgovor se odvijao nedugo nakon što je "Si En En" javio da su SAD spremne da Ukrajini poštalju napredni višestruki dugodometni raketni sistem.

Vašington je do sada odbijao da Ukrajini isporuči takve sisteme iz straha da bi mogli da budu korišćeni za napade na rusku teritoriju, što bi proširilo konflikt, navodi "Bi Bi Si".

"NATO nije učinio ništa"

Kuleba je pre nekoliko dana u intervjuu za agenciju "Blumberg" pohvalio EU, za koju je rekao da je nadmašila NATO Alijansu.

- Na početku (ruske Specijalne vojne operacije) percepcija je bila da je NATO snažan i da može da reaguje i izvrši, a da EU može samo da izrazi zabrinutost na različitim nivoima - izjavio je Kuleba.

Kuleba je tada rekao da je ruska operacija pokazala da je sve potpuno drugačije i da NATO može vrlo malo da učini, preneo je "Sputnjik".

Ratni reporter Andrej Rudenko je prikazao na svom Telegram kanalu prvi snimak sa mesta zatočenja vojnika Oružanih snaga Ukrajine, koji su napustili fabriku Azovstalj kako bi se predali ruskim snagama. Video možete pogledati OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA